Блоки пезперебійного живлення (UPS)

Для захисту вашої техніки від всіх основних проблем в мережі  та забезпечення безперебійним постачанням електроенергії не обійтися без пристроїв/джерел безперебійного живлення (Uninterruptible Power Supply -UPS), які по архітектурі поділяють на: офлайнові, лінійно-інтерактивні і подвійного перетворення/on-line.

Офлайнові джерела безперебійного живлення – живлення підключеного обладнання проводиться безпосередньо від первинної електромережі, яке UPS фільтрує пасивними фільтрами. При виході електроживлення за межі норми напруги навантаження автоматично переключатися до живлення від схеми, яка отримує електроенергію від акумуляторів «безперебійника» за допомогою звичайного інвертора. Після нормалізації напруги в межах норми, ДБЖ знову перемикає навантаження на живлення від первинної мережі.

Лінійно-інтерактивні ДБЖ  подібно до  офлайнових джерела безперебійного живлення, але у лінійно-інтерактивних ДБЖ додатково на вході є ступінчастий стабілізатор напруги на основі автотрансформатора, що дозволяє отримати регульовану вихідну напругу. При роботі в звичайному режимі ці «безперебійники» не коригують частоту, пасивні фільтри фільтрують на вході змінну напругу. Інвертори деяких моделей лінійно-інтерактивних ДБЖ видають напругу прямокутної, трапецієподібної форми і синусоїдальної форми. Час перемикання лінійно-інтерактивного джерела безперебійного живлення на живлення від батарей менше, ніж в офлайнового так як здійснюється синхронізація інвертора з вхідною напругою.

ДБЖ подвійного перетворення/online використовується в основному  там, де є підвищені вимоги  до якості мережевого електроживлення, а саме  для живлення навантажених серверів, телекомунікаційного обладнання, локальних мереж, мережевого обладнання, технологічного обладнання. Принцип роботи такого джерела безперебійного живлення полягає в подвійному перетворенні роду струму. Спочатку вхідна змінна напруга перетвориться в постійну, а потім назад в змінну за допомогою інвертора. Коли вхідна напруга пропадає, перемикання навантаження на живлення від акумуляторів не потрібно, тому що акумулятори включені в ланцюг постійно, тому для цих «безперебійників» параметр “час перемикання” недоцільний. Деякі ДБЖ провідних виробників здатні коригувати не тільки напругу, але і частоту.

Більшість  пристроїв оснащуються модулем, який здатний передати комп’ютеру інформацію про свій стан (наприклад, рівень заряду батареї, параметри електричного струму на виході) і про стан живлення на вході (напругу, частоту), а також через спеціалізоване програмне забезпечення дозволяє проаналізувати ситуацію, коректно завершивши роботу всіх програм, безпечно вимкнути комп’ютер.

Наша компанія є офіційним постачальником ДБЖ таких виробників як APC, GE Digital Energy, Сentiel, NetPro, Kehuatech.